Een nieuw jaar

2012 eindigde niet zo best. Een week voor Kerst overleed mijn opa, nogal onverwachts. Verdrietige dagen waren het, maar ook was het fijn om met familie bij elkaar te zijn en verhalen over hem te horen die ik nog niet kende. Fijn om samen herinneringen op te halen en alles voor te bereiden als laatste groet aan hem. Een mooi ‘concert’ in de kerk in Heythuysen, met veel muziek waar hij zo van hield.

Ik vind het een troost dat ik het laatste jaar ben begonnen met filmen bij hem. Daardoor kende ik hem nu wel een beetje beter. Ik ben blij dat hij me zoveel verhalen heeft verteld en dat we nu beelden van hem hebben hoe hij echt was! Het sterkt mij wel om een mooi portret van hem te maken, al vind ik het nog lastig om er weer aan verder te werken. Ik zal het een beetje tijd moeten geven.

 

Opa_2_web

 

Deze foto maakte ik afgelopen zomer, bij hem achterom, waar hij uitkeek op de tuin van het bejaardentehuis. Hij verzuchtte toen nog hoe fijn hij het vond dat het zo lekker warm was en dat er weer knopjes aan zijn bloemen zaten. Zo stond hij vaak, met zijn sigaretje, en was hij op zijn best :)

Geef een antwoord

Comments are closed.