Lumière 40 jaar!

Lumière Cinema in Maastricht is niet alleen verhuisd naar een prachtige nieuwe lokatie in het oude ketelhuis van de voormalige Sphinx fabriek, het filmhuis bestaat dit jaar (deze week!) ook nog eens 40 jaar. Voor deze gelegenheden heeft artistiek directeur David Deprez aan Tim en mij gevraagd of we een animatie voor ze wilden maken. Dit filmpje zou vóór iedere voorstelling vertoond gaan worden en mocht dus niet te lang zijn. Een seconde of dertig? Niet langer dan een minuut!

De vraag was, of wij hierin maar liefst 40 jaar (Lumière) filmgeschiedenis zouden willen verbeelden..  gecombineerd met archief van 40 jaar Lumière, alle oude logo’s, het nieuwe logo en oh ja, nog iets feestelijks voor 40 jaar bestaan. Dat was niet niks! Tim en ik hebben heel wat gepuzzeld, geschetst, wat gevloekt en getierd en vooral héél veel getekend. En weer weg gegooid. En weer opnieuw getekend. En toen viel ineens, net op tijd, alles op zijn plek en was er onderstaand filmpje met speciaal gecomponeerde muziek van Tim Coenen. Wie herkent alle films? :-)

Bedankt Lumière Cinema voor deze mooie opdracht en het vertrouwen in ons! Het is te gek dat Tim en ik de kans krijgen om samen steeds meer animaties te maken, hetgeen we het liefste doen. We zien dat we steeds groeien en dat de tekeningen steeds beter worden. We hebben nog zoveel te leren! Wat zal ons volgende project worden..?

still-lumiere40

still-lumiere30

 

Geef een antwoord

Comments are closed.