Animaties voor Peer Gynt

Bijna een jaar geleden hadden Tim en ik onze eerste afspraak in Rotterdam voor een fantastisch project: Het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest hebben de handen ineen geslagen om een voorstelling te maken met de muziek van Grieg; Peer Gynt. Een familievoorstelling en een ook een schoolvoorstelling, waarin kinderen meespelen met het grote orkest. Lotte van Dijck schreef het verhaal en wij werden gevraagd om de voorstelling live van animatiebeelden te voorzien.. En nog éxtra spannend: ik mocht acteren in deze voorstelling!

En nu was het zover! Vele, véle uren animeren en repeteren later zaten Tim en ik op het podium van de Doelen, samen met Rogier van Erkel als Peer, samen met een fantastisch orkest, een prachtig decor van Tessa Verbei en een gigantische projectie met onze animaties, voor 1600 man in de zaal. We hebben er lang naar toe geleefd en uiteindelijk erg van genoten. Ik kan niet geloven dat het nu al bijna voorbij is: zondag is de laatste voorstelling, met het Residentie orkest in een uitverkocht Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Ik ben al aan het duimen voor een herneming.

Peer Gynt (4+)
Dirigent: Ivan Meylemans
Acteur: Rogier van Erkel
Live animatie: Janneke Swinkels, Tim Frijsinger
Tekst: Lotte van Dijk
Regie: Monique Masselink
Decor en kostuum: Tessa Verbei
Licht: Desirée van Gelderen

Foto’s: Helene van Domburg

Tagged with:

Geef een antwoord

Comments are closed.