Mijndert

In 2015 was het vijftig jaar geleden dat de mijnen sloten in Zuid-Limburg en Tim en ik werden toen gevraagd om in het kader van ‘Het Jaar van de Mijnen’ een korte animatiefilm te maken. Eigenlijk was dat het echte begin van onze ‘animatieloopbaan’! We hebben acht maanden geworsteld en veel geleerd van het werken aan deze animatie (bijvoorbeeld dat het handig is om eerst een script te schrijven, en niet zomaar te beginnen en wel te zien waar het eindigt ;) En nu, na een aantal jaar en een reeks fijne festivalselecties, vond producent Cinesud het dan eindelijk tijd om de film online te zetten! De film is gratis te zien op filmplatform Cinetree, maar heb je nou geen zin om daar een account aan te maken; hij staat nu ook op onze Vimeo pagina:

Inmiddels zijn Tim en ik bezig met de ontwikkeling van een volgende eigen animatiefilm, maar in de tussentijd hebben we ook veel mooie animaties gemaakt in opdracht. Het is leuk om Mijndert weer eens terug te zien, en iedereen die hem de afgelopen jaren niet heeft kunnen bekijken op de verschillende festivalvertoningen, kan hem nu dan ook eindelijk bewonderen!

Geef een antwoord

Comments are closed.