Animaties voor ‘Jasper’

Afgelopen jaar hebben we een aantal heel mooie projecten gedaan, waaronder de animaties voor deze mini-documentaire.


Samen met Koekoek film en Sunny South up werkten Tim en ik aan een film over huiselijk geweld in opdracht van de Politie, Openbaar Ministerie en Veilig Thuis (Limburg). Dat heeft geresulteerd in: ‘Jasper. Veiligheid voorop,’ een mini-docu over de aanpak bij huiselijk geweld.

Het was best wel een uitdaging om animaties te maken bij zo’n gevoelig onderwerp als huiselijk geweld. Ook wilden we niet in clichés vervallen en hebben we samen veel nagedacht hoe we het verhaal over Jasper zo stijlvol mogelijk konden weergeven. Ik vind het mooi hoe de hele film, die voornamelijk uitlegt wat er gebeurt als er een melding van huiselijk geweld binnenkomt, vooral ook heel erg de menselijke kant belicht van de beslissingen die op dat moment genomen moeten worden. Door de samenwerking tussen de drie partijen worden deze beslissingen steeds beter genomen, met steeds voorop wat voor het kind het beste is.


Tagged with:

Geef een antwoord

Comments are closed.