Nog even over 2016

Na in het verleden twee jaar als vrijwilliger op het HAFF te hebben gewerkt, mochten we in 2016 tot onze grote vreugde naar Utrecht als animatoren: Mijndert was geselecteerd en ging op het festival officieel in première. Inmiddels zijn we een jaar verder, en wat is er veel gebeurd. Onze eerste heuse animatiefilm heeft al op 32 festivals gedraaid! Sommige groot, sommige maar heel erg klein, maar ze wilden allemaal Mijndert in hun programma opnemen en daar zijn we best wel trots op. Wat deze film ons gebracht heeft, is dat Tim en ik nu voor iedereen bekend staan als animatoren. We animeerden eerst ook wel al, maar eigenlijk wisten niet veel mensen dat. (wat overigens volledig aan onszelf lag) We leren nog steeds iedere dag bij, maar we zijn wel serieus begonnen. We hebben in 2016 meer animatie-opdrachten gekregen dan ooit tevoren, wat betekent dat ook andere mensen ons werk mooi vinden. Dit betekent ontzettend veel voor ons!

Een van de opdrachten van afgelopen jaar is meteen na de vertoning van Mijndert op het HAFF tot stand gekomen. We werden aangesproken door Jeangu Macrooy en zijn producent Pieter Perquin met de vraag of wij een videoclip wilden maken bij de nieuwe single van Jeangu. Hij was pas net begonnen, zit nog op het conservatorium, maar ook hij heeft het in een jaar tijd ver geschopt: Hij werd o.a. Serious Talent van 3FM en speelt binnenkort op North Sea Jazz! Ook de animatiefilm die we voor Lumière Cinema mochten maken was zeker een hoogtepunt het afgelopen jaar. We zijn zelf grote filmliefhebbers en om voor ons favoriete filmhuis 40 jaar filmgeschiedenis in te duiken was een feest!

Woensdagavond start de twintigste editie van het HAFF en raad eens wie er met TWEE films geselecteerd zijn dit jaar?

 

Geef een antwoord

Comments are closed.